Mesike névnapjára meggyes sütit és pogácsát viszek. Szeretik a mákosat, ezért meggyes-mákos sütemény lett belőle:
40dkg lisztet, 20dkg Bakony vajjal keverek, előtte még 1 kiskanál sütőport teszek a lisztbe. Majd a továbbiakban 3 egész házi tojást, 10 dkg porcukorral, csipet sóval, 1kanál házi tejföllel keverek. Az egészet összedolgozom és ketté választva két lapot nyújtok belőle, kb.1 cm vastagra. Az alsó lapra rápörgetem a 10dkg mákkal, fahéjjal, 10dkg porcukorral,50dkg magozott meggyel összerakott töltelélet. Befedem a másik lappal, tojás sárgájával megkenem, villával kiszúrkálom és megvonalkázom ferdén rácsosra. Alsó-felső sütéssel 180 fokon 30 percig sütöm. A sütőből kivéve hagyom kicsit hűlni és azután letakarom teljes kihűlésig.
A pogácsa titka, hogy nem szabad kiszárítani. 200 fokon, alsó-felső sütéssel 25 percig sütöm, 10 perc után leveszem 185 fokra a hőmérsékletet.
Meggyes süti
2011 július 3. | Szerző: animama
Mesike névnapjára meggyes sütit és pogácsát viszek. Szeretik a mákosat, ezért meggyes-mákos sütemény lett belőle:
40dkg lisztet, 20dkg Bakony vajjal keverek, előtte még 1 kiskanál sütőport teszek a lisztbe. Majd a továbbiakban 3 egész házi tojást, 10 dkg porcukorral, csipet sóval, 1kanál házi tejföllel keverek. Az egészet összedolgozom és ketté választva két lapot nyújtok belőle, kb.1 cm vastagra. Az alsó lapra rápörgetem a 10dkg mákkal, fahéjjal, 10dkg porcukorral,50dkg magozott meggyel összerakott töltelélet. Befedem a másik lappal, tojás sárgájával megkenem, villával kiszúrkálom és megvonalkázom ferdén rácsosra. Alsó-felső sütéssel 180 fokon 30 percig sütöm. A sütőből kivéve hagyom kicsit hűlni és azután letakarom teljes kihűlésig.
A pogácsa titka, hogy nem szabad kiszárítani. 200 fokon, alsó-felső sütéssel 25 percig sütöm, 10 perc után leveszem 185 fokra a hőmérsékletet.
Oldal ajánlása emailben
X